Myrte Kempen - Ondernemen met Daily Joy & Focus
Myrte Kempen - Ondernemen met Daily Joy & Focus
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
BLOG
Waardevolle inzichten en informatie
Daily Joy & Focus
Bekijk het hele overzicht van blog-artikelen voor iedereen die wil ondernemen met Daily Joy & Focus. Lees meer >>
Leven op je flipflops
Geschreven door Myrte Kempen op 29 augustus 2017
De Why van Myrte Kempen.
Dit verhaal gaat over het krijgen van kansen, loskomen van verwachtingen die anderen van je hebben, en het vertrouwen in jezelf. De mate waarin geld ons inflexibel maakt en hoe we daar los van moeten komen. De manieren waarop je kansen kan zien en hoe gemiste kansen grote leermomenten kunnen zijn.
De laatste tijd denk ik heel vaak terug aan een aanbod dat ik ongeveer 20 geleden kreeg. 

Terwijl ik eraan terug denk, heb ik een brede glimlach op mijn gezicht. Hoe kan je met je 20 jaar zo bekrompen denken als ik destijds... Wat een verschil in ‘mindset’ toen en nu.
Ik was begin twintig, net onder zwaar protest van mijn ouders gestopt met mijn HBO opleiding Small Business and Retail Management. Mijn ouders vonden het oké – als ik maar niet ging werken in de ‘Funsports zaak’ waar ik destijds een bijbaantje had. Een baantje in een winkel was volgens hen namelijk onder mijn niveau. Dat ik het met ontzettend veel plezier deed, was in hun ogen niet het voornaamste. Werken op je eigen niveau was erg belangrijk.

Een toffe kans

Ik was ervan overtuigd dat het een baan in de “sales” moest worden. Lekker in de buitendienst, auto van de zaak en heerlijk knallen om targets te halen. Mijn voorkeur lag bij een merk in de “funsport branche”. Hoe tof is het als je voor een cool merk mag werken, dat helemaal past binnen je straatje? Tijdens het solliciteren merkte ik al snel dat mijn gebrek aan ervaring in de buitendienst toch wel een dingetje was en dat je een soort van ladder moest beklimmen. Bij een wat suffer merk starten dus, en dan steeds een stapje cooler.

Op een dag werd ik benaderd of ik naar Scheveningen wilde komen voor een sollicitatie. Het betrof een vertegenwoordigersfunctie voor slippers, van een toen nog vrij onbekend slipper-merk uit Brazilië. Het betrof een uitgebreide lijn slippers en sandalen met exemplaren van wel meer dan 100 gulden. Het zag er allemaal gelikt uit en de verkoopprognoses waren zo gemaakt dat het een hele aantrekkelijke baan leek.

Niets te verliezen

Het bleek geen baan, maar een aanbod voor een agentschap, wat betekent dat ik een eigen auto moest kopen en alleen iets verdiende als ik daadwerkelijk goed verkocht. Dat was een grote teleurstelling. Ik zag geen kansen, maar alleen maar beren op de weg. Bij m’n ouders hoefde ik voor mijn gevoel niet aan te kloppen. Ze waren al niet zo blij met me, omdat ik met school gestopt was. En als ik dan ook nog zo’n onzekere toekomst aan zou gaan met een agentschap in de slippers, notabene, dan moest ik wel compleet gestoord zijn. Wie koopt er nu slippers van meer dan 100 gulden? Ik mocht vroeger alleen teenslippers aan onder de douche op de camping.

Uiteindelijk heb ik de kans niet gepakt en ben ik braaf in loondienst gaan werken. Het ondernemerschap was gevaarlijk en het kon je duur komen te staan. Je was immers persoonlijk aansprakelijk en van pensioen was al helemaal geen sprake – dit had ik allemaal geleerd op de middelbare detailhandelsschool. Als ik er nu aan terugdenk, krijg ik bijna de slappe lach. Ik had toen geen financiële verplichtingen en al helemaal niets te verliezen. Waar was ik nu echt bang voor? De verwachting van anderen, in combinatie met een gebrek aan vertrouwen in mezelf en het avontuur van ondernemen.

Lesson(s) learned!

Gelukkig heeft iemand anders de kans wel gegrepen en stap ik minstens zes maanden per jaar dagelijks met een heerlijk gevoel in mijn mooie flipflops. Want ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik zo iemand ben die zulke slippers koopt en er intens van geniet.
Geen bekrompenheid meer voor mij en ook niet meer voor mijn voeten.

Ik geniet nu dagelijks van de vrijheid die het ondernemen mij geeft. Ik denk niet meer in bezwaren, maar juist in kansen. Ik ben trots op de keuzes die ik heb gemaakt, de lessen die ik heb geleerd en de mindset die ik nu heb. Voor mij is ondernemen niet iets voor kamikaze, maar juist kiezen voor jezelf.
Vrijheid betekent voor mij ook: de dag beginnen op mijn flipflops
en het strand op met de honden.

Op welke keuze in je leven kijk jij terug met een glimlach? Welke groei heb jij doorgemaakt en zou je het anders hebben gedaan? Welke angst heb jij overwonnen? Laat het me weten, ik ben oprecht benieuwd.

Live life en geniet op je flipflops,

Liefs,

Myrte

Over de auteur: Myrte Kempen

Myrte woont met haar gezin sinds 2013 in Noordwelle (Zeeland). Dagelijks geniet ze van de lange wandelingen met haar 2 honden (Rodesian Ridgebacks). Ze heeft zich zelf tot doel gesteld om Ondernemen met Daily Joy & Focus bereikbaar te maken voor een grote groep mensen. Daarnaast helpt ze haar kids om ook hun dromen na te jagen.


Funnel Connected Website Template via Ementes.

CookieverklaringDisclaimerPrivacyverklaringGebruiksvoorwaarden