Myrte Kempen - Ondernemen met Daily Joy & Focus
Myrte Kempen - Ondernemen met Daily Joy & Focus
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
BLOG
Waardevolle inzichten en informatie
Daily Joy & Focus
Bekijk het hele overzicht van blog-artikelen voor iedereen die wil ondernemen met Daily Joy & Focus. Lees meer >>
Love life with Daily Joy & Focus! Why?
Geschreven door Myrte Kempen op 12 september 2017 (geplaatst op Facebook).
De Why van Myrte Kempen.
Een bericht dat ik moest schrijven en delen. Het gaat over het ontstaan van mijn nieuwe leven. Een leven met ‘Daily Joy & Focus’. Een lifestyle die ik samen met mijn man Raymond gecreëerd heb. Een lifestyle die me de ruimte biedt voor de dingen die echt belangrijk voor mij zijn en me in staalt stelt dagelijks te genieten.
Gisteren ben ik 40 geworden en wil iedereen oprecht bedanken voor alle lieve berichtjes, telefoontjes, bloemen, kaartjes en andere felicitaties. Eerlijk gezegd zag ik behoorlijk op tegen 40 worden. Maar vorige week veranderde mijn idee hierover volledig. En ik wil graag met jullie delen. Waarom? Want ik voel dat het belangrijk is.

Meestal ben ik niet zo'n deler, maar ik hoop dat ik anderen met mijn verhaal kan helpen en inspireren. Het verhaal is wat langer geworden dan ik had gedacht. Maar ik hoop dat je toch de moeite neemt om het te lezen. Ik ben een beetje dyslectisch dus pin me niet vast op m’n spelling. Het verhaal komt vanuit mijn hart.

Vandaag precies 10 jaar geleden.....was ik 1 dag dertig en kreeg ik de diagnose Reuma Artritis, een auto-immuunziekte. Ik was werkelijk in shock. Ik had groot verdriet en had werkelijk geen idee wat de toekomst mij te brengen had. Ik was 30 jaar, in de bloei van mijn leven. Het leven lachte me toe, als moeder van twee kleine kinderen van 1 en 3 jaar , ik was succesvol onderneemster en gelukkig met de liefde van m'n leven en met het leven wat ik leefde.  

Reuma paste niet bepaald in dat plaatje. Ik wilde geen pijn, geen vermoeidheid en zeker geen stress over de gevolgen die deze diagnose op mijn toekomst zou gaan hebben. Kwam ik in een rolstoel terecht?Hoe snel ging het verlies van kracht? Onbruikbare handen en ondraaglijke pijn,was dat wat me te wachten stond? 

Het hebben van reuma voelde als falen. Ik was vanaf dat moment een patiënt en chronisch ziek. Zo erg niet mijn ding! Uiteraard niemand z'n ding. Maar wel de realiteit, althans coor mij. Maar vanaf de dag van de diagnose was ik strijdbaar en wilde ik maar één ding: beter worden! Al heel snel werd mij duidelijk gemaakt dat dit een onmogelijke missie zou worden en dat mijn plan onhaalbaar zou zijn. Want RA is immers chronisch en dat betekend dat het nooit meer overgaat. Mijn lot accepteren was de opdracht, het advies dat ik kreeg en meer opties waren er niet. 

Gelukkig ben ik een Oostenenk ook al heet ik tegenwoordig Kempen. De familie Oostenenk heeft eigenwijsheid ongeveer uitgevonden :-). Het idee om beter te worden heb ik nooit losgelaten. Om schade aan mijn gewrichten te voorkomen werd de medicatie opgestart. Helaas bleek steeds maar weer, dat het middel erger was dan de kwaal. Dat je zo ziek kan worden van middelen die je eigenlijk beter moeten maken was voor mij een grote verassing. 

Helaas is het in Nederland zo dat je eerst de goedkoopste medicatie moet gebruiken en niet de medicatie die voor jouw persoonlijke situatie het meest effectief en het minst belastend is. Heel jammer, maar gezien het zorgkosten probleem heel begrijpelijk.  

Het gevolg was dat ik eigenlijk steeds zieker werd. Het leven werd zwaar en ik was genoodzaakt mijn geliefde bedrijf te verkopen. Het werk waar ik zo van hield en de zelfstandigheid waar ik zo voor geknokt had werden een gepasseerd station. De financiële consequenties waren voor eigen rekening (als startend ondernemer ben je niet verzekerd voor ziekte en arbeidsongeschiktheid) . 

Deze consequenties nam ik voor lief. Ik had er alles voor over om beter te worden en dat was mijn doel. We pasten ons leven aan en de balans tussen werk en privé werd steeds belangrijker. 

Ik werkte mee in het bedrijf van mijn man. Niet werken maakte me alleen nog maar ongelukkiger en zieker. Voor mijn zelfontplooiing volgde ik ook nog een opleiding. 

We gingen wonen op de plek waar we het liefste wilde zijn (Noordwelle) en ik verdiepte me meer en meer in voeding, leefstijl en in de kracht van ontspanning. Soms paste ik het zo heftig toe, dat ik ervan uit balans raakte. Mijn pijn deelde ik liever niet met anderen en dat maakte het soms voor mijn omgeving ontzettend moeilijk om mij te begrijpen.

Door het maken van de juiste keuzes werd het leven met reuma steeds leefbaarder en prettiger. In Zeeland kreeg ik een fijne reumatoloog. En eindelijk na alle troep die voor mij niet werkte, kwam ik uiteindelijk uit op medicatie die hielp en beperkte bijwerkingen had. Eens in de vier weken kreeg ik een infuus. En dat gaf me zoveel vrijheid en nieuwe mogelijkheden.

Als ik soms toch verkeerde keuzes maakte, werd ik ongenadig hard afgestraft door mijn eigen lichaam. De ontstekingen kwamen dan terug en ik werd dan weer heel ziek. Die foute keuzes hadden betrekking op mijn hele leven: werk, sport, rust en ‘mindset’. Vaak van het een te veel en van het ander te weinig.

Mijn leefstijl en dat van mijn gezin is nu volledig gericht op dingen die ons blij maken, doelen die we willen bereiken en keuzes maken die ons dichter bij deze doelen brengen. We leven ons leven in balans en genieten dagelijks en dat maakt het leven heel prettig. Het werken in en aan mijn bedrijf geeft mij de vrijheid om dit leven te leiden. Het stelt me in staat dat het maken van juiste keuzes makkelijker is dan voorheen. Ik kan ruimte maken voor mijn ambities en groei als persoon, moeder, partner en ondernemer. En dagelijks mijzelf toestaan nieuwe dingen te leren en te doen. Een reis in zelfontplooiing die mij steeds weer laat groeien.Genieten is mijn prioriteit en daar is mijn werk een belangrijk onderdeel van. 

Vorig jaar kreeg ons leven een hele onverwachte wending. Ik bleek onverwacht zwanger. Eerlijk gezegd was dit een scenario wat ik nooit had kunnen bedenken. We hadden nooit nagedacht over een derde kindje. We waren helemaal compleet met elkaar, twee kids en twee honden. Gezien de zware medicatie die ik altijd gebruikt heb was het ook altijd een no go om zwanger te worden.

Ons leven stond werkelijk op z'n kop en we moesten echt wel even resetten. Want voor een gezin met twee tieners, is de komst van een baby een gebeurtenis met een behoorlijke impact. Ook de gezondheid van het kindje was niet vanzelfsprekend. Ik wist niet dat ik zwanger was, gebruikte zelfs anticonceptie en heb in de eerste weken wel mijn infusen gehad. Gelukkig was de baby gezond en verliep de zwangerschap heel voorspoedig.

We moesten even wennen. Maar wat ben ik trots op mijn gezin, hoe we ons wonder hebben omarmd. Op 21 februari 2017 is onze prachtige Reeva Jalou geboren. Het is werkelijk het mooiste wat ons gezin is overkomen. Het is ons mooie lieve geweldige cadeautje.

Sinds mijn zwangerschap heb ik geen klachten meer van de RA. Mijn ontstekingen zijn weg en mijn bloed waardes zitten tegen perfectie aan. Ik realiseer me dagelijks hoe bijzonder en fijn het is om zonder pijn en vermoeidheid door het leven te gaan. Hoe veel lichter het leven is zonder de last van deze aandoening. 

“Je realiseert je pas hoeveel pijn je hebt gehad als het er niet meer is”

Vorige week dinsdag een paar dagen voor mijn 40e verjaardag heb ik afscheid genomen van mijn reumatoloog en heb ik geen vervolgafspraak gemaakt.

Officieel ben ik niet beter, het kan altijd terug komen....... maar het voelt fantastisch om geen patiënt meer te zijn. Gelukkig kies ik ervoor om niet bang te zijn voor wat er misschien nog komen gaat. Ik kies ervoor om heel bewust te genieten van hetgeen ik nu heb. Ik ga mijn dromen en doelen op mijn BucketList afvinken.

Ik ben 40, heb 3 kinderen, 2 tieners en een baby. Gelukkig nog steeds samen met de liefde van mijn leven. Thanx Raymond Kempen dat je me altijd steunt en een grenzeloos vertrouwen in mij en mijn keuzes hebt. 

Het leven met een chronische ziekte niet automatisch hoeft te betekenen dat je chronisch ziek bent of je chonisch ziek voelt. De afgelopen 10 jaar waren pittig, uitdagend, leerzaam, vermoeiend, pijnlijk. 

Maar ondanks moeilijke momenten had ik ze niet willen missen. Reuma heeft me een beter en vooral positiever mens gemaakt. Ik weet nu waar dat rijkdom zit. Het zit in dingen die onbetaalbaar zijn momenten, ervaringen, tijd, gezondheid, liefde en tevredenheid zijn niet te koop, maar wel maakbaar.En ik ben ervan overtuigd dat met gezonde voeding,een positieve mindset en het maken van de juiste keuzes, je heel gelukkig kunt worden,ook al heb je een chronische ziekte.

Ga niet op zoek naar geluk en ga er zeker niet op wachten. Probeer het te herkennen als het er is en geniet met volle teugen. Creëer een leven met balans waar dagelijks ruimte is voor Daily Joy en Focus. Durf te kiezen voor het realiseren van je dromen en het behalen van je doelen. Ontdek wat echt belangrijk is en plooi je leven daar omheen. Als het allemaal klopt dan is geluk zo dichtbij. En klopt het even niet, want ook dat gebeurt ons allemaal. Dan helpt Daily Joy and Focus je door de moeilijke situatie heen. Je leert dat er altijd ruimte is voor jou, en dat de meeste moeilijke situaties je juist laten groeien. 

Ik ben zo gelukkig dat ik veertig ben, de wereld aan mijn voeten ligt. Dit had ik me 10 jaar geleden met geen mogelijkheid kunnen voorstellen. Het verdriet en de wanhoop van toen tegen het geluk en het vertrouwen van nu is een heel groot contrast.  

Mijn grote droom is om anderen te helpen, te inspireren, te motiveren maar vooral te activeren!! De afgelopen 10 jaar heb ik er alles aan gedaan om mijn leven te maken tot wat het nu is. Heel veel ups en nog veel meer downs hebben mij geholpen om de tools te ontwikkelen voor een leven met Daily Joy and Focus. De ups waren mijn successen en persoonlijke overwinningen. De downs waren heftig maar uiteindelijk materiaal voor de ‘fine tuning’ van mijn Daily Joy and Focus tools. De downs waren zeker ook noodzakelijk om de ups te herkennen (want soms zijn ze zo klein dat je ze bijna over het hoofd zou zien). . 

De rijkdom en wijsheid van een leven met Daily Joy and Focus gun ik iedereen, omdat het haalbaar is voor iedereen. Durf jij de stap te zetten naar en te kiezen voor………

Een leven waar dagelijks genieten de norm is. Waar je je kan blijven ontwikkelen. Waar ondanks je beperkingen ambities ontplooid worden, doelen gehaald worden en dromen geleefd worden.Waar obstakels worden overwonnen en waar uitdagingen worden aangegaan, welke rugzak je ook hebt. 

Het leven waar jij centraal in staat. Het leven dat wordt geleefd!

Love my life!! 

Chasing dreams and live life,

Liefs Myrte

Ps. Je kan niet altijd zien aan iemand zien of hij of zij pijn heeft of ziek is. (op welke manier dan ook). Probeer je wat vaker in te leven en respect te hebben voor elkaar. Probeer een glimlach te toveren op het gezicht van de ander in plaats van te oordelen over een chagrijnige of juist droevige blik. Ook dat is daily, joy and focus.

Over de auteur: Myrte Kempen

Myrte woont met haar gezin sinds 2013 in Noordwelle (Zeeland). Dagelijks geniet ze van de lange wandelingen met haar 2 honden (Rodesian Ridgebacks). Ze heeft zich zelf tot doel gesteld om Ondernemen met Daily Joy & Focus bereikbaar te maken voor een grote groep mensen. Daarnaast helpt ze haar kids om ook hun dromen na te jagen.


Funnel Connected Website Template via Ementes.

CookieverklaringDisclaimerPrivacyverklaringGebruiksvoorwaarden